Vajda Márton, azaz Marci


(Fotó:Asi)
Marci a GouBa és a fesztivál egyik főszervezője a vendégünk, a kirakodóvásárt másodmagával találta ki, Tamás György barátjával. Budapest egy jól felszerelt város programok tekintetében, ám állandó helyszín kevés van, ezért született a Gozsdu udvar Bazár.
Az volt a célunk, hogy egyszerre legyen itt minden kézműves termék, antikvitásokat árusítók, kiegészítve zenei, kulturális programokkal. Azt szerettük volna elérni, hogy ez a program önjáró legyen, mindjárt a legelején, egy élménypiac.
A Zsidó Nyári Fesztivál szervezésében is dolgozunk, én magam már harmadik éve tevékenykedem ebben a projektben. Nincsen semmilyen titulusom, sok mindent kell csinálnom, ahogy a többieknek is. Eleddig a rendezvény előzetes kommunikációja volt az elsődleges feladat, mostanra maradt a programok koordinálása.
Azt hiszem, ez a hely adott ahhoz, hogy nagyszerű programokat lehessen megvalósítani. Az udvar azért is fantasztikus, hogy a két vége is teljesen másmilyen. A kiállítók maguk is úgy választanak, a hely szelleméhez igazodnak. A Király utcai rész kicsit európai, míg a Dob utcai rész kicsit közel-keleti jellegű.
Azt külön ki kell emelnem, hogy ez a hely azért is jó, mert itt nem csak vásárolni lehet, hanem találkozni, beszélgetni, ez egy társadalmi esemény és hely lett.
Ami a jövőt illeti, azt tudom mondani, hogy minden tervezett program nagyban függ a jelenlegi évtől. Jók az előrejelzések, de még nem tudnám megmondani, hogy miként zár idén a fesztivál.
Szerencsére nagyszerű emberekkel dolgozunk együtt, mindig lehet rájuk számítani.
Egy biztos, a fesztivált a jövőben is fiatalítani szeretnénk, olyan programokat tervezünk, amelyek a tizenéves korosztályt is megszólítják. Idén sikerült Matisyahut ide hozni, ami nagy dolog volt.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések