Sommer Kati megérkezett...


(Fotó:Asi)
... aki a megnyitóra jött, ennek apropóján elkaptuk, leültettük az asztalhoz, hogy egy kicsit beszélgessünk is.
Megkérdeztük, tőle, hogy van-e haszna a fesztiválnak.
Sommer Kati elmondta, hogy leginkább reméli, hogy hasznos ez a rendezvény, a megmutatkozás, a hazai zsidóság megmutatkozása fontos, főleg a jelenlegi feszült helyzetben.
A feszültséget az jelenti, hogy az ordas eszmék egyre jobban előtérbe kerülnek és ellenük akár így is lehet tenni.
Közben Sommer kati kezébe került a Pesti Sólet c. könyv, abban az egyik cikkről, Johanna Adorján könyvéről is beszélgettünk. Véleménye szerint a könyvben az a legmeghatóbb, hogy egy házaspár több évtized együtt élés után, miért választják a közös öngyilkosságot. Ez egy tipikus szerelmi történet, vagy az is lehet, hogy egy csak egy hétköznapi zsidó családtörténet. Mindkettő egyszerre és éppen ettől szép a könyv.
Mindeközben persze szóba kerül minden, ami a történelemben megtörtént, Sommer Katiról tudni kell, hogy sok mindenkit ismer, sok mindenre emlékszik. Rengeteg sztori, jó és rossz történet kerül szóba. De ettől is jó egy ilyen fesztivál, hiszen lehet beszélgetni, sok mindent szóba lehet hozni. Most éppen arról (is) beszélgetünk, hogy milyen is volt a főváros ezelőtt jó pár évtizeddel. Természetesen szóba kerülnek könyv- és filmélmények, színházi előadások, szereplők, rendezők, tout Pest szóba kerül.

Kitárgyaltunk mindent és mindenkit, ám közben megérkezett Zoltai Gusztáv is, akit szintén elkapunk 5 percre.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések