Horváth Csaba a vendégünk


(Fotó:Asi)
Az MSZP főpolgármester jelöltje is leült asztalunkhoz, akit a fesztiválról, az érzéseiről faggatunk.
Az a jó érzésem van, hogy ez a kezdetek kezdetén egy merész kísérletnek indult, hiszen nem lehetett tudni, miként fogadja be ezt a rendezvényt a város, mára azonban a fesztivál a budapesti kulturális életébe teljesen beépült, minden augusztusban várják az fővárosiak. Nagyon jó, hogy a fesztivál itt van a fővárosban, azonban úgy gondolom, vidéken is meg kell azonban mutatni ezt a szellemiséget.
A vidéki falak áttörhetők, a magyar nemzet jósága sokkal magasabb szintű, mintsem néhány antiszemita politikai csoport ezt megakadályozza.
Budapest, a szabadság városa példát tudott mutatni, erre képes lehet bármely más település is az országban. Sok helyen lehet építkezni, a nagyobb városokból lehet és kell menni a kisebbek felé, így tudjuk megismertetni a zsidó kultúrát megmutatni az országnak. Együttműködési készség kell és szükség van arra, hogy másutt is megmutatkozzunk. Ha nem vagyunk kellően nyitottak, nem lehetünk eléggé sikeresek.
Németország már az egyik legbefogadóbb országok egyikévé vált a világban, nekünk is ezt kell tenni. Olyan országban szeretnék élni, ahol befogadják, elismerik a másságot, ahol a másság nem korlát, hanem erény, így lesz erős egy nemzet. A magyarkodás ne legyen befordulás, hanem úgy legyünk magyarok, hogy elismerjük a másikat.
Nem tudom, hogy ez mikor valósul meg, én mindenesetre hiszek abban, hogy rövidesen eljön az idő, amikor kivetjük magunk közül a szélsőségeket. Én ebben hiszek, én ezért dolgozom.
Köszönjük, és további jó munkát kívánunk önnek.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések