BIG...


(Fotó:Asi)
... azaz Benedek István Gábor, a Remény főszerkesztője.

A folyóirat 15 éve él, először nagyon vonzó módon havi-kéthavi lapként jelent meg, idén már csak háromszor jelenünk és, leginkább a zsidó ünnepek körül. A magyarországi zsidóság mindenféle múltbeli, társadalmi, egyháztörténeti (nem vallási) történeteket igyekszik kitárgyalni. Irodalmi, társadalmi problémákat igyekszünk körüljárni, komolyabb esszéket, tudományos írásokat közlünk. Most készítjük a következő számunkat.
Aktuális politikai eseményekkel nem foglalkozunk.
Terveink vannak, azonban az anyagiak a mi életünkben is befolyással bírnak, remélem, hogy a kiadó a jövőben is hozzájárul a működésünkhöz.
Azt szerettem volna, ha a hazai zsidó újságírásban megmutassuk magunkat, a Kőbányai János által szerkesztett színvonalas folyóirat, a Múlt és Jövő, valamint a Szombat, ami szintén nagyon rangos, irigylésre méltó megjelenéssel, ám ez a lap napi zsidó politikai témakörök iránt érdeklődik, ez engem nem vonz. A harmadik, a körzetek által kibocsájtott lapok, mint a Pesti Sólet, amelyek igen színvonalasak. Szerintem ezek a kiadványok egyre fontosabbak és a hazai zsidóság életképességét, új arculatát is jellemzi. Ez is agyon fontos. A Remény ezen sajtótermékek között próbálja megtartani önmagát, remélem sikeresen.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések