Nagy Anna és Radó Anna


(Fotó:Asi)
A két Anna, a Lauder Zeneiskola vezetői ültek le hozzánk, hiszen a suli zenekara a Zmirim volt a megnyitó fellépője. A gyerekek nagyszerű koncertet adtak. Ennek kapcsán ültettük le asztalunkhoz Nagy Annát és Radó Annát.
Elmondták, hogy ez is hagyomány, mármint a Zmirim fellépése a megnyitó alkalmával. Az különösen fontos, hogy amikor megszólal a zene, akkor mindenki a gyerekekre figyel, a dallamok teljesen magukkal sodorják a közönséget. A gyerekeknek is jelentős ez az alkalom, hiszen itt is tapasztalatokat szereznek. A két Anna külön elmondta, hogy már várják azt a napot, amikor az egykori Zmririm-esek majd valamelyik nagy programon lépnek majd fel, talán nem is kell erre olyan sokat várni.
Egyébként a zenekart egyre többen ismerik itthon és külföldön egyaránt, tavaly valamivel több mint 30 koncertjük volt, legközelebb szeptember 5-én lépnek fel Révkomáromban, az ottani Európai Zsidó Kultúra napján.
A zenekar életében most jött el egy váltás, hiszen a tagok közül többen is érettségiztek, másutt tanulnak tovább, és most jön az újabb generáció, de hát ez a világ rendje, a tagok cserélődnek, de Zmirim marad és egyre több lelkes rajongót szerez magának és a zsidó zenének egyaránt.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések