Élőben a Gozsdu udvarból...

Itt vagyunk a Gozsdu udvarban az interaktív blogban. Szeretettel várjuk, hogy elbeszélgessünk Izraelről, Magyarországról, a fesztiválról, szóval mindenről, ami érdekel bennünket.

Kardos Peter főrabbi, az Új Élet főszerkesztője az első vendégünk.

(Fotó:Asi)
Milyen is volt az Új Élet évtizedekkel ezelőtt-érdeklődtünk a főszerkesztőtől.

Egy hivatalos közlöny volt tulajdonképpen, a lap cikkeit a Holokauszt írások jelentették, ezenkívül csupán az akkori korszak közleményeire szorítkozott.

Milyennek kéne lennie a jövendő korszak Új Életének-már ha lehet ilyet kérdezni.

Bulvárosabbnak, legyen benne több humor, legyen egy kicsit, ismétlem kicsit olyan mint másfél évtized előtti Szombat. Sok mindennel érdemesebb lenne foglalkozni, de a legnagyobb hátrányunk az a kéthetenkénti megjelenés, mivel meg a napilapok sem képesek versenyezni az Internettel.
Úgy hiszem, lenne értelme egy bulvárosabb jellegű Új Életnek. Maradjon az én titkom, hogy az elmúlt évek alatt mennyit valósítottam meg ezekből.

A Zsidó Nyári Fesztiválról is kérdeztük Kardos Pétert.

Csupán egyetlen összehasonlítási alapom van, ez a Chanukkai nyilvános gyertyagyújtás. Fontos, hogy ez a rendezvény itt van a zsidónegyedben, ez jó, bár azt is gondolom az egészről, hogy nem elsősorban a zsidóknak kell bemutatnia zsidó kultúrát, hanem mindenkinek.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések