Rövidesen újabb tárgyalási forduló lesz


A minap közel 5 órán át tárgyalt az izraeli és a palesztin békedelegáció, a jeruzsálemi kormányt Tzipi Livni igazságügyi tárcavezető, valamint Jichak Molcho, a kormányfő megbízottja képviselte, míg a Palesztin Hatóságot Szaeb Erekat és Mohammed Stayyeh elnöki bizalmasok.

A sajtót kizárták, s a felek később sem adtak ki nyilatkozatot, John Kerry amerikai külügyminiszter szóvivője is pusztán annyit közölt, rövidesen újabb egyeztetések lesznek.

Nincs megerősített információ a napirendről, de egy washingtoni forrás azt mondta, komoly és előrehaladott párbeszéd zajlott a határvonalak, illetve a biztonsági előfeltételek vonatkozásában.

Martin Indyk, az amerikai elnök, Barack Obama közel-keleti megbízottja nem vett részt a találkozón, de azt megelőzően konzultált Benjamin Netanjahuval és Mahmud Abbasszal is.

Az éppen Brazíliában tartózkodó John Kerry hangsúlyozta, az Egyesült Államok továbbra is ellenzi a vitatott térségbeli zsidó telepek bővítését, ugyanakkor az izraeli kabinet bejelentése nem volt váratlan, mert Netanjahu előre megmondta, hogy lesznek beruházások olyan területeken, amelyek kiürítését a zsidó állam nem tartja reálisnak.

Forrás: Jpost

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések