Izrael kilövőegységet telepített rakétaelhárító rendszerébe

Biztos, ami biztos
Izrael kilövőegységet telepített rakétaelhárító rendszerébe
Az izraeli hadsereg kilövőegységet telepített pénteken a Vaskupola (Iron Dome) nevű rakétaelhárító rendszerbe Tel-Aviv külvárosában azzal a céllal, hogy megvédje a lakosságot a Szíria ellen tervezett amerikai katonai csapás utáni esetleges támadásoktól - közölte az izraeli katonai rádió.


Akcióban a Vaskupola
Izrael arra készül, hogy rakétatámadás érheti a zsidó állam területét egyrészt a szíriai kormányerők, másrészt a Bassár el-Aszad szíriai elnököt támogató libanoni síita Hezbollah szervezet részéről.

A hadsereg Észak- és Dél-Izraelben - Haifában, Askelónban és Eilatban - is telepített ütegeket a Vaskupola rakétaelhárító rendszerbe, és kész további két kilövőegység üzembe helyezésére.

Az Egyesült Államok és szövetségesei fontolgatják egy Szíria elleni katonai csapás lehetőségét a következő napokban, válaszul arra, hogy a damaszkuszi rezsim nagy valószínűséggel vegyi fegyvert használt. Egy pénteken közzétett izraeli közvélemény-kutatás szerint az Izraelben élő zsidók kétharmada támogatna egy Aszad elleni amerikai-európai katonai csapást.

A megkérdezettek többsége azonban úgy vélte, egy ilyen beavatkozás valószínűleg Izrael elleni válaszcsapáshoz vezetne - írta a The Washington Post című amerikai napilap.


Forrás: Hírek Izraelből

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések