Felavatták Izrael legnagyobb napenergia erőművét

Ennek egyik jelentős lépéseként augusztus 6-án ünnepélyes keretek között, felavatták Izrael legnagyobb napenergia-erőművét.
A Sunpower is részt vett azon a ceremónián, mellyel Izraelben hivatalosan is megkezdhette működését az ország legnagyobb napelem farmja. A 10 MW-os létesítmény Mivtahim település közelében került kiépítésre.

Mivtahim Izrael egyik legkeletibb városa, Hevel Eshkol területének északnyugati részén, a Negev sivatag közelében a Gázai övezet határán található. Az ország egyébként is ásványkincsekben szegény. Foszfátot, kálisót, kősót és magnézium-bromidot termelnek ki területén. Nagy mennyiségű import nyersanyagra, energiahordozókra szorul.

A megnyitó ünnepségen Izrael energia-és vízminisztere, Silvan Shalom is jelen volt. Az erőmű egy 25 hektáros területen terül el, mely éves szinte 22 GWh áramot fog termelni, ami körülbelül 3000 lakás villamosenergia-ellátását jelenti majd. A tisztajövő.hu cikkéből kiderül, a 42 millió dolláros projekt viszonylag hamar, mindössze 7 hónap alatt készült el.

A 2009-ben elfogadott határozat azt is előírta, hogy az országban erőműveket kell kialakítani, melynek mértéke 2010-től éves szinten 250 MW. Ennek tükrében roppant érdekes, hogy 2012 decemberében Izraelnek csak 1%-át tették ki a megújuló energiaforrások. (forrás:tisztajovo.hu/)

Megjegyzések

miklos üzenete…
Ez a jövö legfontosab energiaforasa lehet super jo
remelhetöleg enek a tovabfejlesztese folytatodik ez a vilag erdeke is.izrael sem gazdag energiahordozokban .aszen es olajbazisu energia a föld lasu elhetetlene teszi ez kötelesegunk megelözni ez is annak egyik modja lehet jo hogy ebe penzt fektetnek .

Népszerű bejegyzések