Damaszkusz: „Amennyiben Szíriát támadás éri, Izraelt vesszük tűz alá”

Halef al-Muftah, a Szíriát (legalábbis a kormány által ellenőrzött részeit) uraló Baath párt Nemzeti Tanácsának a tagja, egy Amerikából arab nyelven sugárzó rádiónak adott interjúban kijelentette: amennyiben országát támadás éri, Szíria Izraelt veszi tűz alá. 

"Stratégiai fegyverek birtokában vagyunk, amelyek Izraelre vannak beállítva" – fenyegetőzött a nem túlságosan magasrangú tisztviselő, aki a közelmúltig az Asszad-kormány szóvivő-helyettese volt.

Stratégiai fegyverek alatt vegyi- és biológiai töltetű rakéták értendők.

Asszad elnök embere nem csak Izraelt és a régiót, hanem az egész világot megfenyegette, amikor kilátásba helyezte, hogy, úgymond „Ha az Egyesült Államok és Izrael kihasználva a vegyi fegyver-témát téves és agresszív lépést tesz, a körzet véget nem érő lángba borul, ami befolyásolja az egész világ biztonságát”.

Ugyanez a damaszkuszi hivatalnok a múlt héten világháborút is kilátásba helyezett.

Oroszország továbbra is ellenez bármilyen katonai beavatkozást, és „óva int a múlt hibáinak a megismétlésétől" – amellyel bizonyára az Irak ellen 2003. márciusában indított nyugati szövetséges haderő beavatkozására (második Öbölháború) céloz.

Chuck Hagel, az Egesült Államok védelmi minisztere indonéziai látogatása során hétfőn biztosította ottani kollégáját, hogy az USA titkosszolgálata analizálja a rendelkezésére álló adatokat, és a tények kétségtelen bebizonyosodása megelőz bármilyen akciót, amit a nemzetközi közösséggel karöltve, törvényes lépések keretében tenne meg

Hétfőn délután ENSZ ellenőrök érkeztek abba a damaszkuszi külvárosba, amely ellen hírek szerint vegyi fegyvereket vetettek be. ◙
Forrás:  Izraeli Hírlevél 

Megjegyzések

miklos üzenete…
Amelyik kutya ugat az nem harap.

Népszerű bejegyzések