Fidesz: Magyarországon minden jóérzésű ember elítéli a Miskolcon lezajlott könyvégetést

A november 9-én, Miskolcon lezajlott könyvégetést Magyarországon minden jóérzésű ember elítéli – írja hétfői közleményében L. Simon László, az Országgyűlés Kulturális és sajtóbizottságának elnöke.


A kormánypárti képviselő megfogalmazása szerint a magyarokat a XX. század történelme megtanította arra, hogy akik könyvek listázásával és megsemmisítésével kezdik, azok, amennyiben lehetőségük nyílik rá, embertársaik listázásával és megsemmisítésével folytatják. Ma egy ilyen akció nem lehet más, mint egy marginális kisebbség feltűnési viszketegségének kiélése, esetleg tudatosan szervezett provokáció - szögezi le L. Simon László.

A Fidesz-frakció nem ül fel az ilyen provokációnak, de szem előtt tartja azon honfitársaink érzéseit, akikben a könyvégetés képsorai fájdalmas emlékeket ébreszthetnek.

A Fidesz-frakció határozottan elítéli az ilyen és ehhez hasonló megnyilvánulásokat, és mindent megtesz azért, hogy többek között Radnóti Miklós életműve soha ne kerülhessen egy, a szélsőséges eszmék által fellobbantott máglyára, hanem mindig méltó helye legyen a nemzeti emlékezetben – zárul a közlemény.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések