Ciszjordániában útellenőrző pontnál lőttek le egy palesztintLelőtt egy palesztin férfit egy Jeruzsálem közelében létesített ciszjordániai ellenőrzőpontnál péntek hajnalban egy izraeli határőr - közölték az izraeli hatóságok, valamint az áldozat hozzátartozói.

Miki Rózenfeld rendőrségi szóvivő arról számolt be, hogy a palesztin férfi késsel a kezében futott a határőr felé, aki erre tüzet nyitott rá. Az eset Vádi-Nara településnél, Abu-Disz és Betlehem között történt.

A palesztin hozzátartozók a megölt férfit Anasz al-Atras néven azonosították, 23 éves volt, a Ciszjordánia déli részén található Hebron településről származott.

Csütörtök este az izraeli biztonsági erők a Ciszjordánia északi részén fekvő Náblusz közelében lőttek le egy másik palesztint. Miki Rózenfeld arról az esetről azt mondta, hogy a férfi két petárdát hajított egy közlekedési csomópontra, ahol izraeli katonák tartózkodtak.

A biztonságiak több lövést adtak le a "gyanúsítottra", akit már a helyszínen halottnak nyilvánítottak - tette hozzá a rendőrségi szóvivő.

Ugyancsak Ciszjordániában pénteken megsebesült két izraeli, akiknek palesztinok gyújtóbombát dobtak az autójukra.
mti

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések