Péntek estig hetven rakéta Gázából. Zsinagógát ért találat Asdodban – három sebesült. Rakétazápor Tel Avivra. Aggodalmak tanévkezdés előttPénteken reggeltől este 18 óráig több, mint 70 rakétát lőttek ki a Gázai-övezetből izraeli területre.

Délben találat ért egy zsinagógát Asdodban. Az épületet komoly kár érte, három személy megsebesült. Szdérotban egy lakóházat ért találat, lakói nem tartózkodtak otthon.

Este 18 órakor Tel Avivot és környékét érte koncentrált rakétatámadás. A Vaskupola elhárító rendszer a beépített területek felé tartó rakétákat megsemmisítette.

Tíz nappal a tanévkezdés, szeptember 1. előtt a Gázai-övezethez közel eső városok és falvak oktatási intézményei azzal a kéréssel fordultak a Közoktatási Minisztériumhoz, hogy, úgymond, "találjanak kreatív megoldást" a tanulók és tanítóik védelmére, miután nem minden iskola rendelkezik megfelelő számú, rövid idő alatt elérhető rakétabiztos helységgel.

Izrael kórházaiban 63 sebesült katonát ápolnak, akik a "Cuk éjtán" hadművelet során sérültek meg. Hatuk állapota súlyos.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések