Folytatják a rakétázást



A Hamasz bejelentette, hogy nem hosszabbítja meg a kedd reggel nyolc órakor, egyiptomi közvetítéssel kihirdetett háromnapos tűzszünetet, hajlandó folytatni a fegyveres harcot, annak vállalja a következményeit, és Izraelt hosszadalmas kifullasztó háborúba kényszeríti.

Pénteken reggel nyolc óra után néhány másodperccel megszólaltak a légvédelmi szirénák Askelon városban és a Gázai-övezettel határos Eskol-körzetben. A Vaskupola két rakétát semmisített meg Askelon fölött.

A Gázai-övezetet kormányzó terrorszervezet a Kairóban lefolyt közvetett megbeszéléseken a péntek reggelig tartó tűzszünet meghosszabbításának fő feltételeként a Gázai tengeri kikötő megnyitását jelölte meg, amelyet Izrael 2006 óta blokád alatt tart, hogy megakadályozza a fegyver-behozatalt a Hamasz számára.

Péntek reggel a Hamasz szóvivője bejelentette: nem fogadják el az egyiptomi javaslatot a tűzszünet meghosszabbítására, de folytatni szándékoznak a közvetett megbeszéléseket.

Izrael hivatalosan bejelentette, hogy amennyiben a Hamasz újra kezdi az ellenségeskedést, az Izraeli Hadsereg fokozott mértékben reagál.

Mindeddig nem jelentették be a "Cuk éjtán" hadművelet végét, és a behívott 82 ezer tartalékosból 40 ezer még a Gázai-övezet határán áll készenlétben.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések