Mártír megemlékezés a tatabányai Holokauszt Emlékparkban

(A hír forrása: infottabanya.hu 2010.06.08. 18:20)

A térségből 66 éve deportált csaknem 10 000 zsidó származású magyar honfitársunkra emlé-keztek a tatabányai Holokauszt Emlékparkban június 06-án, vasárnap. A megemlékezés szervezői a MAZSIHISZ, a Szenes Hanna Magyar-Izraeli Baráti Egyesület és a Hit Gyülekezete voltak.

A rendezvény egyik vendégszónoka Dr. Karsai László történész, egyetemi tanár beszédében kitért arra, hogy ma, 2010-ben Magyarország lakosságának 30 %-a tagadja a holokausztot, amely szám országunk történelmi múltját tekintve az elviselhetetlenség határát súrolja. Karsai László kiemelte a Hit Gyülekezete töretlen barátságát, imáit, támogatását a zsidóság felé. Megemlítette, hogy ilyen volt például az a rendezvénysorozat is, amelyet 1994-ben a Holokauszt 50. évfordulója alkalmából Magyarország 13 nagyvárosában szervezett a Hit Gyülekezete.

A holokauszt eseményeivel társadalmunk sajnálatos módon a mai napig nem nézett szembe, nem dolgozta fel, nem vonta le annak tanulságait. Ezt bizonyítják azok a belpolitikai események, különböző társadalmi csoportosulások, amelyek újra az antiszemitizmus, a zsidó- és Izrael gyűlölet sötét erőit idézték meg az országban.

A közelmúlt náci, fasiszta és nyilas hóhérainak gaztettei elítélésén túl a hétköznapokban is fel kell vennünk a harcot és beszédünkkel, érvelésünkkel, fiataljaink tanításával el kell nyomnunk a ma gyűlöletre uszítók hangját.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések