Izrael mellett Nyíregyháza Gáza-ügyben Bővebben a mai Magyar Hírlapban

Izrael mellett Nyíregyháza Gáza-ügyben Bővebben a mai Magyar Hírlapban

Támogatásáról biztosította a gázai segélyflotta elleni támadással kapcsolatban Izraelt Nyíregyháza alpolgármestere. Az Izraelben testvérvárosi látogatáson lévő, nyíregyházi városi tisztviselőkből álló delegációt vezető Nagy László Kiryat-Motzkin nevű településen kedden azt mondta, hogy a flotta elleni akció indokolt volt, mert Izrael állam szuverenitása elleni támadást előzött meg. Az Arutz Sheva izraeli hírportál tudósítása szerint a delegáció más tagjai a terrorizmus elleni világméretű összefogásra szólítottak fel.

A hírportál beszámolt arról is, hogy Nagy László petíciót adott át az észak-izraeli Kiryat-Motzkin polgármesterének. Az ötszáz aláírást tartalmazó dokumentum Nyíregyháza támogatásáról biztosítja Izraelt a terrorizmus elleni küzdelemben. „A gázai blokád megtörését provokációnak tekintjük, s kinyilvánítjuk, hogy Izraelnek, mint minden más szuverén államnak, jogában áll az állam és polgárai életének, illetve biztonságának megvédése.”

Izrael május végén tartóztatott fel egy hat hajóból álló segélyflottát, amely a Gázai övezet felé tartott.
A kommandósakcióban kilenc ember vesztette életét. A nemzetközi közösség élesen elítélte az incidenst.

Mivel szocialista politikus tette az ominózus nyilatkozatot, megkerestük az MSZP szóvivőjét. „Alpolgármester úr kijelentései nem fogják megingatni a magyar gazdaságba vetett hitet, a forintot sem gyengítik, és a hazai devizahiteleseknek sem okoznak nehézségeket – reagált Nyakó István. – Ugyanakkor bízunk benne, hogy az illetékes nemzetközi szervezetek megnyugtatóan kivizsgálják a szóban forgó incidenst, amelyről alpolgármester úr beszélt.”
MH-összeállítás

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések