Sáron rózsája



Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
    25 dkg Rama
    2 dkg élesztő
    4-6 maréknyi darált dió
    4 tojás
    1 citrom
    30 dkg cukor
    1 dl tejföl
    kevés porcukor
    vanília

Elkészítés

Lisztet,Ramát, élesztőt (felfuttatva pici tejben), tojássárgákat, pici sót, citromhéjat a tejföllel összegyúrjuk laza tésztává, majd 4 cipót formálunk belőle, és pihentetjük. Töltelék: a tojásfehérjéket a cukorral, pici citromlével gőz fölött kemény habbá verjük. A tésztát vékonyra kinyújtjuk. A habot 4 felé osztva a tésztára kenjük. 1-1 marék cukrozott dióval is megszórjuk és beigli formára feltekerjük. Vékony cérnával átlós mozdulatokkal 3-4 cm darabokra szeletelünk (késsel összenyomkodjuk). Tepsiben egymástól kicsit távol rakva aranybarnára sütjük (sütéskor kinyílik). Még melegen vaníliás porcukorral bőven megszórjuk.

Megjegyzések