Sajkrémtleves cipóban shavuotra




Hozzávalók

·         1,3 l víz,
·         20 dkg trappista sajt + 10 -10 dkg bármilyen más sajt, esetleg füstölt v. krémsajt,
·         4 evőkanál liszt, 5 dkg margarin, 1 dl tej,
·         2 dl tejföl, tálaláshoz zsemlekocka
·         só, fekete bors, fehér bors
Elkészítés:

A hozzávalókból 2 ek. liszttel besamell-mártást készítünk. (A margarint felforrósítjuk egy kb. 1,5 literes edényben, hozzáadunk 2 ek. lisztet, a rántáshoz hasonlóan kicsit összepirítjuk, majd felöntjük a tejjel.) Ha kész a mártás, vízzel  felengedjük, a fűszereket is hozzáadjuk. Közben a sajtokat lereszeljük és a tejföllel és a megmaradt 2 ek. liszttel elkeverjük. Ha felforrt a levesalap, belekeverjük a sajtot, majd összeforraljuk, amíg be nem sűrűsödik és a sajt el nem olvad. Tálaláskor cipóban  pirított zsemlekockával díszítjük.

Megjegyzések