A Zsidó Világkongresszus reakciója Orbán Miniszterelnök esti beszédéreA Zsidó Világkongresszus reakciója Orbán Miniszterelnök 2013 Május 5-i esti beszédére, melyet a ZSVK budapesti plenáris ülésén tartott. 

BUDAPES - "A ZSVK nagyra értékeli Orbán Viktor Miniszterelnök beszédét, melyet  a nemzetközi zsidó közösséghez intézett. Üdvözöljük, hogy a Miniszterelnök világossá tette, az antiszemitizmus elfogadhatatlan és nem tolerálható.

Ugyanakkor a Miniszterelnök nem konfrontálódott a probléma valós létével: A veszélyt, melyet az antiszemitizmus jelent általánosságban, illetve különösen azzal, amit a  Jobbik, szélső jobboldlai párt jelent.

Sajnáljuk, hogy Orbán Úr nem reagált semmilyen közelmúltbeli rasszista illetve antiszemita eseményre ami az országban történt. Ugyancsak nem szolgált megfelelő biztosítékokkal vagy tervvel sem, amely direkt elhatárolódást jelent a kormány és a szélső jobb között.

Mivel a zsidó emberek tanultak a  történelemből, számukra a tettek fontosabbak a szónál, függetlenül attól, hogy azok milyen formában hangzanak el.

A ZSVK a továbbiakban is folytatni fogja azokat az erőfeszítéseit, melyek segítik a demokratikus erők harcát, Magyarországon és más országokban egyránt a fokozódó gyűlölet és antiszemitizmus ellen. Továbbra is figyelemmel fogjuk kisérni az eseményeket."  
Forrás: Michael Thaidigsmann 
website www.worldjewishcongress.org.
A Zsidó Világkongresszus reakciója Orbán Miniszterelnök 2013 Május 5-i esti beszédére, melyet a ZSVK budapesti plenáris ülésén tartott. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések