SHAVUOTRA: SAJTTAL TÖLTÖTT TÁSKÁK



20 dkg feta sajt, 8 db,réteslap 1 dl, olívaolaj 2 db felvert ,tojás,
3 evőkanál friss, apróra vágott, petrezselyem 12 dkg túró ízlés szerint bors 

Elkészítés:

 A fetát egy tálban elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a túrót, a petrezselymet meg a tojást, és villával alaposan felverjük, majd eldolgozzuk a masszát. Borssal ízesítjük.
 A tésztalapokat hosszában 7 cm széles csíkokra vágjuk. Veszünk egy csíkot, megkenjük olívaolajjal. Púpozott evőkanál sajtkeveréket halmozunk a bal alsó sarkára. Ezt a sarkot megemeljük és a tölteléken áthajtjuk úgy, hogy az a hosszanti oldallal érintkezve háromszög formát zárjon be. Most áthajtjuk a másik oldalra úgy, hogy bezárja a tölteléket, és addig folytatjuk, míg egy csinos háromszögletű csomagocskát kapunk. Kiolajozott tepsibe fektetjük. A többi tésztacsíkot hasonlóképpen hajtogatjuk.
 A tésztatáskákat előmelegített sütőbe téve, 190 °C-on kb. 15 percig sütjük, amíg aranybarnára pirulnak. Forrón tálaljuk.

Megjegyzések