Saksuka



 Hozzávalók  (4-6 személyre):
 3 közepes nagyságú hagyma
 3 gerezd fokhagyma
 3 édes paprika
 6 paradicsom
 1 dl olaj
 2,5 dl víz
 10 dkg paradicsompüré
 1/2 kávéskanál cayenne-bors
 1/2 kávéskanál só
 ugyanannyi szemes bors és kömény
 4-6 tojás

Elkészítés:
A megtisztított hagymát kis kockákra vágjuk, a fokhagymát finomra aprítjuk, a paprikát és a paradicsomot, középnagyságú kockákra daraboljuk. Serpenyőben felmelegítjük az olajat, aranysárgára pirítjuk benne a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, egy percig pirítjuk. Beletesszük a paradicsom és paprikadarabokat, megkeverjük. A vizet, a paradicsompürét, és a fűszereket hozzáadjuk, s lassú tűzön, állandóan kevergetve húsz-harminc percig főzzük. Majd beleütjük a tojásokat és lefedve tíz percig pároljuk lassú tűzön, míg a tojás fehérje megkeményedik. Tálaláskor a tányér szélére körben csicseriborsó krémet teszünk (Humusz saláta krém) majd a tányér középső részére tesszük a saksukát a tojással, vágott petrezselyemmel megszórjuk és meleg pitával tálaljuk.

Jó étvágyat :-) 

Megjegyzések