Lövedékek csapódtak be Izraelben (új: egy iszlamista szervezet vállalta a felelősséget)



Két rakéta csapódott be Eilatban, Izrael vörös-tengeri üdülővárosában és két másik a szomszédos jordániai Akabában - jelentette szerdán az izraeli rádió. Az iszlamista Medzslisz Súra al-Mudzsahedin elnevezésű szervezet vállalta a felelősséget a támadásokért.
    Az iszlamista szervezet gázai szalafista csoportokat tömörít. Az interneten közzétett nyilatkozatában azt hangoztatta: az akcióval azt kívánta megtorolni, hogy az izraeli hadsereg a múlt héten rátámadt azokra a tüntetőkre, akik egy palesztin fogoly halála miatt tiltakoztak.
    A rakétákat a Sinai-félszigetről, Egyiptomból lőtték ki. Ezek egyike egy épülő eilati lakónegyedben, a másik pedig a város külső, lakatlan részében robbant fel. Károk nem keletkeztek, és senki sem sebesült meg.
    Az Eilatba telepített Vaskupola védelmi rendszer nem lépett működésbe, mert az csak a lakott részekre tartó lövedékeket semmisíti meg. Az eliatiak szerint csak a becsapódások után szólalt meg a légvédelem, az új figyelmeztető rendszert az eset nyomán majd ellenőrzik.
hsz \ kpl \ kho

MTI Shiri Zsuzsa

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések