Kudarcot vallott az Anonymus hackertámadása Izrael ellen



Az Operation Israel néven indított tömeges hackertámadás meghirdetett célja „Izrael letörlése az internet térképéről”. Vasárnap reggel a nemzetközi "kiberharcosok" sikeresen leállították az izraeli statisztikai hivatal, az oktatási és a védelmi minisztérium, valamint több bank honlapját, de azok működését gyorsan helyreállították.

A kulcsfontosságú kormányzati honlapok működnek, és ahogy várható volt, nincs tényleges kár. Az Anonymus nem képes kárt okozni az ország létfontosságú infrastruktúrájában - közölte Jichák Ben Jiszráel, a szakhatóság képviselője.

Médiaértesülések szerint éjjel megpróbálták feltörni a tőzsde és a pénzügyminisztérium weboldalát, de az intézmények tagadják a támadást. Az Anonymus sikeresen támadott tizenkilenezer izraeli Facebook-oldalt, nyilvánosságra hozott több száz e-mail címet a hozzájuk tartozó jelszóval - írta a Háárec című napilap vasárnap.

Izrael nem először vált a hackerek célpontjává. Tavaly novemberben a Gázai övezetből indított rakéták elleni Felhőoszlop hadművelet idején mintegy hétszáz izraeli honlapot próbáltak megbénítani, köztük a külügyminisztérium és az államelnöki hivatal internetes oldalát. A több mint hatvanmillió kísérlet ellenére az Anonymus nem tudott súlyos károkat okozni az izraeli internetrendszerben.

MTI

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések