Az izraeli elnök a Google kütyüjeit próbálgatja



A Google Tel Aviv-i központjában 300-an dolgoznak, és nem csak informatikai fejlesztéseken dolgoznak, hanem egy új kerékpáron is.

Simon Peres izraeli elnök 90 éves, de a Google Street View térképét körbebiciklizte. Peres a Google Android Games fejlesztői csapatával találkozott, akik egy játékfejlesztési brainstormingra érkeztek Kaliforniából. A Google izrael sokemeletes központja az Electra Towerben található, és egy kőhajításnyira van ettől a Campus TLV , ahol közösségi irodákban startup cégek dolgoznak, és nagy segítség nekik, hogy a szomszédban van az informatikai óriás.
A cégek egyike a vakoknak intuitív billentyűzetet fejlesztő UpSense, de van Android küytükről vezérelhető robotokat készítő csapat, és a Veed.Me online rendszer, aminek segítségével elkészült videókat lehet megvásárolni, vagy a kívánt anyagok elkészítéséhez video riportereket találni


Meir Brand, a Google izrael, görögországi és afrikai vezérigazgatója, és Yossi Matias, a Google Izrael k+f ügyvezető igazgatója, új programokat is bejelentett. A cég szeretné, ha a nők is aktívabban részt vennének a technológiai vállalkozásokban, ezért kifejezetten nekik indítanak szeminárium sorozatot. A Code Lab megnyitásával a Youtube és az Android fejlesztői osztják meg ismereteiket, hogy ezzel is segítség a helyi vállalkozókat az online média és játék világában. A központba a 9 évestől az aggastyánokig bárkit várnak, lehet izraeli vagy arab, 1-10 napon keresztül segítik ötleteik megvalósítását, továbbfejlesztését. A tanácsadás ingyenes, és azért Izraelben kezdtek bele a fejlesztők segítésébe, mert a cég szakemberei itt kapják a legjobb kérdéseket, ami a külsős fejlesztőknek nyújtott szolgáltatások továbbfejlesztését segíti.

Mint Amir Shevat proramvezető elmondta, néhány éve még komoly informatikai felkészültségre volt szükség egy-egy új szolgáltatás elkészítéséhez, a Google platformjai ezt jelentősen leegyszerűsítették, így jóval több ötlet tudott olcsóbban és gyorsabban megvalósulni. A tapasztalatuk szerint az ötletek 7 százaléka lesz egy éven belül üzletileg is sikeres. Az a néhány viszont, ami valóban átütő sikerét ér el, megtéríti a befektetést. A Campus TLV azonban nem egy klasszikus inkubátorház, ahol startupokat nevelne fel, és ezekbe fektetnek be, itt vállalkozókat képeznek ki, és az általuk megvalósított új ötletek, amik a Google szolgáltatásait jobbá teszik jelentik a sikert, nem a befektetések. Azt is jól tudják azonban, hogy a bebukott projekteket nem szabad kudarcként felfogni, sokan a harmadik vagy negyedik próbálkozás után tudnak igazán jó ötlettel előállni. Az ilyen alkotóterek tudnak igazán kreatív környeztet teremteni, és ezekhez szívesen csatlakoznak a nagyvállalatok is. Ez segít nekik az innováció felpörgetésében, a helyi vállalkozók cserébe gyorsabban juthatnak a világpiacra.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések