A Dohány utcai zsinagóga rejtett kincsei

Másfél évszázada már, hogy Budapest és Európa dísze, a Dohány utcai zsinagóga megnyitott. A pesti nagypolgárság imahelye most nyílt napot tart, s úgy tárja fel kapuit a JMPoint tagjainak, ahogyan eddig csak igen kevésszer. Gyere velünk, fedezd fel Európa legnagyobb és egyik legpatinásabb zsinagógájának rejtett helyeit!
Május 13-án, csütörtökön 15.00-tól különleges túrára indulunk, mely során dr. Frölich Róbert főrabbi és kedves felesége, Zoltai Gusztáv elnök úr, Fekete László főkántor úr és Gáti Péter úr kalauzolásával bejárjuk az épület turisták elől elzárt részeit, kipróbáljuk a világhírű orgonát és megnézhetjük a zsinagóga Tóráit is! Természetesen megismerjük a zsinagóga elmúlt 150 évének történetét, képet kapunk jelenéről és jövőjéről is, méghozzá olyan mélységben, ahogyan a turisták nem. A túra vége egy közös, délutáni és esti ima, melynek szövegét fonetikusan megkapja minden résztvevő. Ezen természetesen a részvétel nem kötelező, ellenben ajánlott.





A túra kezdete bár korainak tűnhet, lévén, hogy zsinagógába megyünk, a délutáni mincha és az esti ima kezdete miatt (18.00) ez a legkésőbbi időpont, amikor kezdhetünk.

Ha mégis túl korai az időpont, akkor se szegje kedved a dolog, jelentkezz bátran. A beengedés folyamatos lesz!

E különleges nyílt napot a Dohány utcai zsinagóga (www.dohany-zsinagoga.hu) és a Jewish Meeting Point (JMPoint) közösen szervezi, a részvétel teljesen ingyenes, egyetlen feltétele, hogy regisztrált JMPoint tag legyél és szándékod a "Jelentkezz Te is" gomb megnyomásával jelezd ezen a linken!

A résztvevők maximális létszáma 300 fő, akiket több csoportban kalauzolnak a hitközség elöljárói és legjobb ismerői! Kérjük, a regisztráció miatt, az esemény kezdete előtt jó fél órával legyetek a helyszínen, hogy időben elindulhassunk!

Ez az egyedülálló lehetőség a JMPoint Kalandorok Klubjának első nagy állomása. Légy Te is tagja a csoportnak, hogy ne csupán értesülj, de Te is alakíthasd a következő kisebb-nagyobb programokat! Ha ismersz olyat, akit érdekel ez a lehetőség, de nem tagja a JMPointnak, küldj Neki meghívót az oldalra!
Forrás:(JMPoint)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések