Bin-Noun: világszerte erősödött az antiszemitizmus

Forrás: (ATV, Mazsihisz)

Egy izraeli-magyar szociálpszichológiai konferencián beszélt az izraeli nagykövet.
Az izraeli nagykövet szerint világszerte erősödött az antiszemitizmus. Erről egy izraeli-magyar szociálpszichológiai konferencián beszélt Aliza Bin-Noun.

A nagykövet azt mondta, hogy izraeliként és egy holokauszt-túlélő lányaként aggodalommal figyeli, hogy az antiszemitizmust bizonyos társadalmi csoportokban Magyarországon is elfogadják. A jelenség ellen, meggyőződése szerint harcolni kell, ehhez azonban megfelelő törvényi háttér kell.



„Nagyon örülünk annak, hogy három hónapja a köztársasági elnök aláírta a holokauszt-tagadás büntethetőségéről szóló törvényt. Remélem, hogy nem fogják megváltoztatni, mert a holokausztot a világon semmivel sem szabad összehasonlítani” – mondta a nagykövet.

Az oktatás fontosságát is hangsúlyozta, szerinte mindenkinek meg kell ismernie a múltat, mert akkor eredményesebben lehet harcolni a Holokauszt-tagadás ellen.

Az oktatás szerepéről beszélt a Magyar Tudományos Akadémia elnöke is. Pálinkás József szerint a hasonló rendezvényekre szükség van, mert így a tolerancia vagy éppen az intolerancia közbeszéd tárgyává válik és az oktatás része is lesz.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések