Spenótos gnocchi
Spenót (mirelit 1 zacskó)
Fokhagyma
Tej
Liszt
Olaj
Elkészítés:
Kiolvasztjuk a spenótot közben olajjal és liszttel rántást készítünk, majd egy nagy gerezd fokhagymát belenyomunk, összekeverjük, kevés tejjel felöntjük. A lábasban kiolvadt spenótot átforrósítjuk és ráöntjük a tejes rántást, sózzuk és jól összeforraljuk. Forrás közben tejjel hígítjuk szükség és ízlésünk szerint.
Reszelhetünk bele kevés sajtot is.
Kész gnocchit vettem, azt forrásban lévő vízben megfőztem. Majd hideg vízben lehűtöttem.
Jénaiban rétegesen beleraktam a gnocchit a főzeléket. A tetejére sajtot szórtam . Előmelegített sütőben 180 fokon addig sütöttem míg a sajt piros lett.
Fokhagyma
Tej
Liszt
Olaj
Elkészítés:
Kiolvasztjuk a spenótot közben olajjal és liszttel rántást készítünk, majd egy nagy gerezd fokhagymát belenyomunk, összekeverjük, kevés tejjel felöntjük. A lábasban kiolvadt spenótot átforrósítjuk és ráöntjük a tejes rántást, sózzuk és jól összeforraljuk. Forrás közben tejjel hígítjuk szükség és ízlésünk szerint.
Reszelhetünk bele kevés sajtot is.
Kész gnocchit vettem, azt forrásban lévő vízben megfőztem. Majd hideg vízben lehűtöttem.
Jénaiban rétegesen beleraktam a gnocchit a főzeléket. A tetejére sajtot szórtam . Előmelegített sütőben 180 fokon addig sütöttem míg a sajt piros lett.
Megjegyzések