Önvédelmi tanfolyamra gyűltek össze Prágában európai rabbik

Forrás: MTI |


Önvédelmi és elsősegély-tanfolyamra gyűlt össze kedden Prágában az európai rabbik egy csoportja a kontinensen az utóbbi időben tapasztalt antiszemita támadásokra válaszul - számolt be róla az AP amerikai hírügynökség.
A képzés során többtucatnyi zsidó vallási vezető sajátíthatta el, hogyan védheti meg életét késelés esetén, és hogyan láthat el sebesülteket. Menachem Margolin rabbi, az Európai Rabbik Központjának titkára azt mondta, az alapvető elképzelés a legszükségesebb fogások bemutatása volt. A képzést az Európai Rabbik Központja és az Európai Zsidó Társaság által szervezett éves gyűlés keretében tartották.

Margolin azt mondta, részben amiatt döntöttek a képzés megrendezése mellett, mert az európai országok kormányai szerintük semmit nem tesznek azért, hogy megvédjék a zsidókat Európában. Hozzátette, a prágai eseményt követően több más európai államban is szerveznek hasonló tanfolyamokat.

Február közepén kettős terrortámadást követtek el Koppenhágában, s az egyik lövöldözés alkalmával életét vesztette a dániai főváros egyik zsinagógájának zsidó biztonsági őre. A támadás két halálos áldozatot szedett, öten megsebesültek.

Párizsban négy zsidó halt meg január 9-én, amikor Amédy Coulibaly dzsihadista túszokat ejtett egy kóser szupermarketben, két nappal a Charlie Hebdo szatirikus francia hetilap szerkesztősége ellen elkövetett, 12 ember életét kioltó vérengzés után.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések