Izraelbe költözésre buzdította az európai zsidókat Benjámin Netanjahu

Izraelbe költözésre buzdította az európai zsidókat Benjámin Netanjahu: ismét zsidókat öltek Európában csak azért, mert zsidók voltak
Netanjahu: ismét zsidókat öltek Európában csak azért, mert zsidók voltak
Izraelbe költözésre buzdította az európai zsidókat Benjámin Netanjahu miniszterelnök a koppenhágai merényletek nyomán a szokásos vasárnapi kormányülés kezdetén – közölte a katonai rádió.
„Ismét zsidókat öltek meg Európa földjén csak azért, mert zsidók voltak”- mondta Netanjahu, és a szélsőséges iszlamista merénylethullám és az antiszemita terrorakciók további folytatását jósolta a koppenhágai Krystalgade zsinagóga őrének éjszakai lelövése után.
„A zsidók nyilván védelmet érdemelnek minden országban, de azt mondjuk nekik, testvéreinknek, hogy Izrael az otthonotok”- hangsúlyozta a megbeszélésre előkészített közleményében a miniszterelnök.
„Felkészülünk egy tömeges európai bevándorlási hullámra, és erre szólítunk fel. Azt szeretném mondani minden európai, és bárhol máshol élő zsidónak, hogy Izrael minden zsidó hazája, amely tárt karokkal várja őket” - tette hozzá Netanjahu.
A támadás egyik halálos áldozata a harmincnyolc éves izraeli származású Dan Uzan, a koppenhágai zsidó közösség tagja volt, aki egy bár micván, egy zsidó közösségbe fogadási szertartáson biztonsági őrként dolgozott a zsinagóga bejáratánál szombat éjjel.
A diaszpóraügyi miniszter feladatkörét is ellátó Naftali Bennet vasárnap telefonon beszélt a dániai zsidók képviselőivel és részvétét fejezte ki a történtek miatt.
„Izrael állama Önök mellett áll ezekben a nehéz időkben és kész bármiképpen segíteni” - áll Bennet hivatalának közleményében. „Elfogadhatatlan, hogy Európa utcáin zsidókat lőjenek agyon, nem hagyjuk, hogy a zsidók az antiszemita támadások könnyű célpontjai legyenek” - tette hozzá az izraeli politikus.
Avigdor Liberman külügyminiszter szerint a hétvégi koppenhágai terrormerényletek „azt bizonyítják, hogy szükség van egy valóban megalkuvásmentes háborúra az iszlám terror és annak okai ellen”.
Az izraeli diplomácia vezetője hangsúlyozta, hogy a „merényletek megerősítik, amit évek óta mondunk, hogy elsőként Izrael és a zsidók tapasztalják meg a terrort, mert a Nyugat és a szabad világ terror elleni háborújának a fontvonalában állnak”- tette hozzá.
Forrás: MTI


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések