Lázár: Nem maradhat büntetlenül a zsidózás és a cigányozás a Parlamentben

Sigmond Árpád / Forrás: InfoRádió

Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője szerint nem maradhat tovább büntetlenül a zsidózás és cigányozás az Országgyűlésben. A jobbikos Novák Előd azonban nem kér bocsánatot az egyházügyi törvény hétfő éjszakai vitája során elhangzottakért.


A jobbikos Novák Előd hétfőn éjszaka, az egyházügyi törvény vitája során a Szim Salom Progresszív Zsidó Hitközség bevett egyházként történő elismerése kapcsán a következőket mondta: Azért nem kell, hogy nagyon aggódjanak tehát a zsidó felekezetek, hiszen ez az egyház 2004-ben lett regisztrálva, amit nem csak Fónagy János, tőle mit is várhatnánk mást, de egyenesen a kereszténydemokrata Harrach Péter, Lukács Tamás és Stágel Bence is javasolt az első kategóriába.

Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője az ellenzéki politikus - Fónagy János nemzeti fejlesztési államtitkárt illető - szavaira reagálva bocsánatkérésre szólította fel a képviselőt és közölte, pártja nem tudja tovább tiszta lelkiismerettel tűrni a zsidózást és cigányozást a parlamentben. Később sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az ilyesmi nem maradhat következmények nélkül.

Úgy tudom, hogy házelnök úr mérlegeli annak lehetőségét, hogy a legszigorúbb európai szabályok is bevezetésre kerüljenek akár. Hogyha egy parlamenti képviselő visszaélve a parlamenti mandátumával olyan kifejezéseket alkalmaz, amelyek mások emberi méltóságának megsértésére alkalmasak lehetnek. Ezt tudomásom szerint Brüsszelben a parlamentben súlyos pénzbírsággal szankcionálják - fogalmazott Lázár János.

Novák Előd az InfoRádió megkeresésére azt mondta, hogy félreértelmezték szavait.

Itt nincs semmiféle cigányozás meg zsidózás, ez egyszerűen egy hazugság - mondta a Jobbik alelnöke.

Mirkóczki Ádám, a párt szóvivője is azt állította, hogy Novák Előd idézett mondata nem Fónagy János vallási hovatartozását érintette, csupán az egyházügyi törvénnyel kapcsolatos eljárás módszerére vonatkozott, ám valóban félreérhető volt.

Kövér László házelnök várhatóan ősszel szigoríthatja a házszabályt.
Forrás: Mazsihisz

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések