A Goldmark terem és a kapcsolódó helyiségek turisztikai fejlesztésének eredménye

Látogatást tettünk a Dohány utcai körzet tagjaival a felújított Golmark teremben. Az érdekes tárlatvezetést Toronyi Zsuzsanna főlevéltáros vezette.
Fotók: Paszternák Tamás
A turisztikai attrakció kialakítása során teljesen megújult a Wesselényi utca 7. számú műemlék épület homlokzata, az utca és a zsinagóga felől egyaránt. A Goldmark terem többfunkciós kulturális rendezvényteremként üzemel. A történelmi múltú termet az eredeti terveknek megfelelően újították fel, ugyanakkor a 21. századnak megfelelő berendezéseket is beépítettek. A régen várt födém-megerősítés is megtörtént, így újra otthont add táncos rendezvényeknek is a Goldmark.

A terem hátsó részében a Magyar Zsidó Levéltár új, állandó kiállítást hozott létre a pesti Zsidónegyedről, interaktív elemek felhasználásával. Látogatható a látványraktár is, ahol a Pesti Izraelita Hitközség és a vidéki közösségek múltjába is betekinthetnek az érdeklődők. Az első emeleten létrejött a Gyökerek központ, amely a családjuk, múltjuk után kutatóknak tesz hozzáférhetővé eddig elérhetetlen forrásokat és adatbázisokat.


Családfakutató központ kutatójegy: napi 1000 HUF / havi 3000 HUF / félév 15.000 HUF / 30.000 HUF
Goldmark kiállítás belépőjegy: 800 HUF, diák, nyugdíjas 400HUF,
Látványraktár: 1000 HUF, max 15 fő

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések