Vasárnap ismét elindul Az Élet Menete

A magyarországi Holokauszt 70. évfordulójának évében immár tizenkettedik alkalommal rendezzük meg Budapesten az Élet Menetét. Ebben az évben a Március 15. téren, az Erzsébet-híd Pesti hídfőjénél találkozunk 15:30 órakor, s innen vonulunk a Szabad sajtó, majd a Rákóczi úton a Keleti pályaudvarra. Tartson velünk, emlékezzünk és emlékeztessünk közösen!


Részvételével, emberi tanúságtételével álljon mellénk a kirekesztéssel és a gyűlölködéssel szemben. Emlékezni és emlékeztetni mindannyiunk kötelessége!
Közreműködnek és emlékeznek:
Kardos Péter főrabbi; Simon Farkas főkántor (Ausztrália); Jobst Bittner (Németország); Dancs Dóra; Oláh Gergő; Aharon Tamir, a Nemzetközi Élet Menete Alapítvány alelnöke; Z’mirim Klezmer Zenekar; Jávori Ferenc (Fegya); Gazda Bence; műsorvezető: Ördög Nóra

A "March of The Living", a nemzetközi Élet Menete 1988 óta emlékezteti a zsidó és nem zsidó fiatalokat a Soá borzalmaira és ezzel egyidejűleg bemutatja a zsidó nép élni akarásának erejét. A varsói gettófelkelés zsidó naptár szerinti évfordulóján minden évben zarándokok ezrei érkeznek Lengyelországba a világ minden pontjáról, hogy együtt járják végig a az Auschwitz és Birkenau közötti három kilométeres "Halál menetét".

Az 54 országból álló szervezetben egyedülálló módon 2002 óta Budapesten is megrendezzük a menetet – a magyarországi Holokauszt Emléknaphoz kapcsolódóan –, amelyhez évente jólelkű emberek ezrei csatlakoznak.
 TALÁLKOZZUNK ÁPRILIS 27-ÉN 15:30-KOR, hiszen EMLÉKEZNI ÉS EMLÉKEZTETNI MINDANNYIUNK KÖTELESSÉGE!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések