Sajtóközlemény

A palesztinokról: Netanyahu miniszterelnök közleménye
(Kiadta a miniszterelnök média tanácsadója)

A heti kormányülésen (október 27-én, vasárnap), Benjamin Netanjahu miniszterelnök az alábbi megjegyzéseket tette a palesztinokkal kapcsolatos diplomáciai folyamatról:
„Rómában beszéltem John Kerry-vel Iránról, a palesztinokkal való békefolyamatról és a Közel-Keletről…
A második téma a palesztin ügy volt. Béke-megállapodást akarunk kötni a palesztinokkal. Ebben a megállapodásban ragaszkodni fogunk Izrael Állam alapvető érdekeihez, mindenekelőtt természetesen a biztonsághoz, beleértve azt, hogy továbbra is védjük a keleti határunkat. Jelentőséget tulajdonítunk Jeruzsálem egységének, és a visszatérési jog törlésének.
Az időről-időre felmerülő zsidó állam ügyének kérdésében nem kérjük a palesztinokat, hogy ratifikálják az azonosságunkat, örökségünket és a kapcsolatunkat ehhez a földhöz – a mi szempontunkból nem ez a probléma. Elvárjuk tőlük, hogy a tárgyalások végén mondjanak le minden követelésükről, beleértve a nemzeti igényeket. Ismerjék el a zsidók nemzeti jogait Izrael Államban, és azt is, hogy Izrael nemzetállamként teljesen elfogadott részükről, valamint hogy nincsenek nemzeti követeléseik és nemzeti jogaik Izrael Államban.
Ezeket a nézeteket világosan bemutattam az amerikai külügyminiszternek, John Kerry-nek a tárgyalásaink során és más fórumokon.”

Budapest, 2013. október 30.



Forrás: Izrael Magyarországon

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések