Csatáry László elleni, második világháborús bűntettek miatti vádemelése

Ilan Mor, Izrael Állam magyarországi nagykövete üdvözli a magyar náci háborús bűnös Csatáry László elleni, második világháborús bűntettek miatti vádemelést 

Budapest - Ilan Mor, Izrael Állam magyarországi nagykövete szerint a Budapesti Nyomozó Ügyészség mai (2013. június 18-i) döntése, miszerint vádat emelnek a volt magas rangú kassai rendőrtiszt és gettóparancsnok Csatáry László ellen, azt mutatja, hogy az igazságtétel és a méltóság helyreállítása még 70 év után is lehetséges.

De a Csatáry-vádirat nem csupán a háborús bűnös Csatáryról, hanem elsősorban az áldozatok emlékéről szól; arról, hogy a túlélőkben végre lezárulhat az ügy; és arról, hogy Magyarországon és Európa más részein rég elfeledett bűnök kerülnek a köztudatba. Ez az ügy ennyi év után is a helyes cselekvésről szól. A mai döntésnek a fiatal generáció számára is hangsúlyos és fontos tanulsága van Magyarországon, hisz az ország még mindig küzd második világháborús történelmével.
Izrael Állam nagykövete üdvözli a döntést és kifejezi reményét az iránt, hogy a vádlott előrehaladott korára tekintettel a magyar hatóságok minden tőlük telhetőt megtesznek az eljárás felgyorsítása érdekében.


Forrás: https://www.facebook.com/IsraelinHungary

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések