Sajkrémtleves cipóban shavuotra
Hozzávalók
·
1,3 l víz,
·
20 dkg trappista sajt + 10 -10 dkg
bármilyen más sajt, esetleg füstölt v. krémsajt,
·
4 evőkanál liszt, 5 dkg margarin, 1 dl
tej,
|
·
2 dl tejföl, tálaláshoz
zsemlekocka
·
só, fekete bors, fehér bors
|
Elkészítés:
A
hozzávalókból 2 ek. liszttel besamell-mártást készítünk. (A margarint
felforrósítjuk egy kb. 1,5 literes edényben, hozzáadunk 2 ek. lisztet, a
rántáshoz hasonlóan kicsit összepirítjuk, majd felöntjük a tejjel.) Ha kész a
mártás, vízzel felengedjük, a fűszereket
is hozzáadjuk. Közben a sajtokat lereszeljük és a tejföllel és a megmaradt 2
ek. liszttel elkeverjük. Ha felforrt a levesalap, belekeverjük a sajtot, majd
összeforraljuk, amíg be nem sűrűsödik és a sajt el nem olvad. Tálaláskor cipóban pirított zsemlekockával díszítjük.
Megjegyzések