Áfonyás sajttorta Shavuotra
Hozzávalók:
25 dkg háztartási keksz, 10 dkg ráma margarin, 3 db tojás, 10 dkg,cukor, fél citrom leve és héja, 50 dkg mascarpone, 1 csomag vaníliás cukor, 20 dkg áfonya
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A kekszet
összetörjük. A Rama-t megolvasztjuk és összedolgozzuk a kekszdarálékkal. A
keveréket kapcsos tortaformába nyomkodjuk úgy, hogy 3-4 centis peremet is
készítünk. Negyed órára hűtőbe tesszük, majd 10 percig sütjük. Hűlni hagyjuk.
A töltelékhez a tojást és a cukrot habosra keverjük, a citrom levét és héját hozzáadjuk. A krémsajtot és a vaníliás cukrot is belekeverjük. Az áfonyát óvatosan adjuk hozzá, nehogy összenyomódjanak. A krémet a tésztalapra öntjük.
3 órára mélyhűtőbe tesszük. Tálalás előtt 20 perccel érdemes kivenni és friss áfonyaszemekkel díszítjük.
A töltelékhez a tojást és a cukrot habosra keverjük, a citrom levét és héját hozzáadjuk. A krémsajtot és a vaníliás cukrot is belekeverjük. Az áfonyát óvatosan adjuk hozzá, nehogy összenyomódjanak. A krémet a tésztalapra öntjük.
3 órára mélyhűtőbe tesszük. Tálalás előtt 20 perccel érdemes kivenni és friss áfonyaszemekkel díszítjük.
Megjegyzések