Padlizsánkrém
1 kg kg padlizsán
2 dl oliva olaj
1 kis fej vöröshagyma
fél citrom leve
só
bors
A padlizsánt 200 fokon sütőben megsütjük, hideg vízbe mártjuk és a héját lehúzzuk. Fa eszközzel belsejét szétnyomkodjuk, porcelán tálba tesszük és hozzáadjuk cseppenként az olajat, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a citrom levét. Hagymát nagyon apróra vágjuk és hozzákeverjük. Addig keverjük, míg az olajat magába szívja és krémszerű lesz.
2 dl oliva olaj
1 kis fej vöröshagyma
fél citrom leve
só
bors
A padlizsánt 200 fokon sütőben megsütjük, hideg vízbe mártjuk és a héját lehúzzuk. Fa eszközzel belsejét szétnyomkodjuk, porcelán tálba tesszük és hozzáadjuk cseppenként az olajat, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a citrom levét. Hagymát nagyon apróra vágjuk és hozzákeverjük. Addig keverjük, míg az olajat magába szívja és krémszerű lesz.
Megjegyzések