Matbucha Saláta


Matbucha Saláta
• 1 / 4 csésze extra szűz olívaolaj
• 3 gerezd fokhagyma
• 5 paradicsom, apró kockára vágva
• 5 zöldpaprika, apró kockára vágva
• 1 teáskanál fűszer paprika
• 1 teáskanál őrölt fekete bors
• 1 csipetnyi tengeri só
• 1 citrom leve

Melegítsük fel az olívaolajat egy nagy fazékban közepes lángon. Tegyük hozzá a fokhagymát, ezt egy kicsit süssük meg, de vigyázva hogy ne égjen meg, majd tegyük hozzá a paradicsomot, kaliforniai paprikát Fűszerezzük fűszerpaprikával, borssal, és a tengeri sóval.Főzzük 20 percig, amíg a zöldségek meg puhul. Csökkentsük a hőfokot, fedjük le, és főzzük kb egy órát amíg a folyadék elpárolog. Keverjünk hozzá a citromlevét. Tegyük hűtőszekrénybe egy éjszakára tálalás előtt.
Meleg pitával, önállóan is fogyasztható.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések