Olivabogyós Padlizsán saláta

Olivabogyós Padlizsán saláta
3 közepes méretű padlizsán
3 szem paradicsom
egy nagy fej hagyma
3-4 gerezd fokhagyma
egy marék olajbogyó
egy evőkanál paradicsompüré
egy csokor petrezselyem
8-10 levél bazsalikom
egy mokkáskanál római kömény
egy evőkanál citromlé
olívaolaj

A padlizsánokat hosszában négybe vágjuk, majd felkockázzuk. A padlizsán kockákat bő olajban megsütjük.
A hagymát fél főre vágjuk, és 2 evőkanál olívaolajon pirítani kezdjük, közben rászórjuk a római köményt. Amikor a hagyma már üveges, beletesszük a fokhagymát, , hozzáadjuk a felnegyedelt paradicsomot és a paradicsompürét, és addig főzzük , amíg a paradicsom mártásszerűvé válik. Ekkor hozzáadjuk a sült padlizsánt, és a felaprított zöldfűszereket és a felkarikázott olajbogyót, sózzuk, ízesítjük a citromlével. Még pár 5 percig főzzük, ne kevergessük, mert akkor a padlizsán szétesik. Hidegen tálaljuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések