Humusz krém
1 bögre csicseriborsó
• 1 tk só
2-3 ek thina
• 2 gerezd fokhagyma
• 1 tk őrölt római kömény
• 2 db citrom leve
• 2 dl olívaolaj
• víz
A csicseriborsót legalább egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk.
A beáztatott borsót annyi vízzel tesszük fel főni, hogy épp ellepje.
Sóval és az őrölt római köménnyel együtt kb. 20 perc alatt puhára főzzük.
A tűzről levéve hagyjuk szoba hőmérsékletűre hűlni, majd az összes többi hozzávalóval együtt pépesre turmixoljuk.
Ha túl sűrű lenne az állaga, akkor némi vízzel krémes állagúra hígítjuk.
Tálaláskor egy tányérra halmozzuk. Olívaolajat csorgatunk rá és megszórjuk némi pirospaprikával.
• 1 tk só
2-3 ek thina
• 2 gerezd fokhagyma
• 1 tk őrölt római kömény
• 2 db citrom leve
• 2 dl olívaolaj
• víz
A csicseriborsót legalább egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk.
A beáztatott borsót annyi vízzel tesszük fel főni, hogy épp ellepje.
Sóval és az őrölt római köménnyel együtt kb. 20 perc alatt puhára főzzük.
A tűzről levéve hagyjuk szoba hőmérsékletűre hűlni, majd az összes többi hozzávalóval együtt pépesre turmixoljuk.
Ha túl sűrű lenne az állaga, akkor némi vízzel krémes állagúra hígítjuk.
Tálaláskor egy tányérra halmozzuk. Olívaolajat csorgatunk rá és megszórjuk némi pirospaprikával.
Megjegyzések