Kikerült az életveszélyből a 11 éves Ájálá Sapira

Kikerült az életveszélyből a 11 éves Ájálá Sapira  Netanjáhu: a települések erősítése és kiterjesztése válaszunk a palesztin terrorra
A csütörtök este súlyos égési sebeket szenvedett 11 éves Ájálá Sapira állapotát az éjjel sikerült stabilizálni: a reggel kiadott orvosi közlemény szerint kikerült az életveszélyből, de Ejál Winkler sebészprofesszor szerint állapota még mindig igen súlyos: altatják és mesterségesen lélegeztetik.
A kislány bőrfelületének több, mint 50 százalékán szenvedett égési sebeket, miután palesztin terrorista gyújtóbombát dobott a gépkocsira, amelyen édesapjával utazott. Az apa könnyebben sérült meg.
Aki imádkozik a kislány felépüléséért, a neve, anyja nevével Ájelet bát Rut (איילת בת רות).
Binjamin Netanjáhu miniszterelnök, miután értesült a történtekről, kijelentette: a palesztin terrorra adott válaszunk a júdeai és somroni zsidó települések erősítése és kiterjesztése.
Cáchi Hánegbi külügyminiszter-helyettes úgy vélte, hogy a szüntelen terror a Hamasz vereségből eredő frusztráltságának a jele.

A Kol Jiszráél BÉT adóján péntek reggel elhangzott interjúban annak a meggyőződésének adott hangot, hogy a jelenleg folyó politikai küzdelem nem kevésbé döntő, mint a katonai, és a palesztin fél minden erejével egyoldalú döntéseket próbál kikényszeríteni. 
Bejegyezte: Halmos László

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések