800 izraeli petícióban Kéri Az európai Parlamentet: ismerje el Palesztinát

800 izraeli petícióban Kéri Az európai Parlamentet: ismerje el Palesztinát
Írta: Szombat - 2014/12/24
A beadványt Szamos prominens közszereplő írta ala, köztük olyan írók, menta Amos Oz, David Grossman ÉS AB Yehoshua.


A lépést Támogató baloldai Gush Shalom Szervezet közleménye szerint a 800 aláíró KÖZÖTT Ott Találjuk a Nobel-díjas Daniel Kahnemant, Avraham Burg Egykori Knesszet elnököt ÉS Yossi Saridot, a baloldali Merec párt vezetőjét, korábbi minisztert is.
A felhívást vasárnap küldték el a belga parlamentnek, Amely valószínűleg MEG A héten szavaz a kérdésről. A belga média beszámolói szerint a szövetségi kormányt Alkotó pártok egyetértettek abban, a hogy egyoldalúan elfogadják Palesztina Önálló státuszát. Habar a JTA szerint a belga törvényhozók ezeket AZ Előzetes értesüléseket később tagadták.
A petíciót a dán törvényhozás RÉSZÉRE van elküldték, Ahol SZINTEN egy héten tervezik a javaslat Első vitáját.
Egy másolatot AZ ír törvényhozás alsóháza a kapott, Meg a közelgő Szavazás Előtt. A felsőház Még októberben kiadott Egy határozatot, AMI felszólítja a kormányt, a hogy ismerje el a palesztin államot.
A francia parlament december 2-an egy palesztin Állam elismerése fame döntött, Mely szimbolikus gesztusnak tekinthető, Aminek természetesen ellenszavazat nélkül Lesz azonnali kihatása Franciaország diplomáciai álláspontjára, de Jól jelzi AZ Európa-szerte Növekvő türelmetlenséget a megrekedt békefolyamat miatt.
A francia Döntés a témában tartott brit ÉS spanyol Parlamenti Szavazás eredményéhez hasonló.
Az izraeli Külügyminisztérium közleménye ezeket a szavazásokat kontraproduktívnak nevezte, Amely a palesztin szélsőségeseket bátorítja ÉS AZ Egyedül Célravezető kétoldalú tárgyalások esélyeit rontja.
A 800 izraeli kezdeményezése vegyes fogadtatást váltott ki: a baloldali Haaretz beszámolója rokonszenvvel fogadta lépést, a középjobb amerikai zsidó lap, AZ Algemeiner viszont AZ "írástudók árulásáról" beszélt .
A Haaretz cikkét Cseresznye Gábor fordította

Forrás: Hírek Izraelből 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések