Rakétatámadás a Gázai Övezetből izraeli területekre

Forrás:
http://budapest.mfa.gov.il/mfm/web/main/missionhome.asp?MissionID=39&

1. Október 26-án, szerdán a Gázai Övezetből rakétát lőttek ki Izraelre. A rakéta Gadera közelében (Tel-Aviv dél-keleti részétől 28 km-re) nyílt területen csapódott be.



A rakétát 35 km-es távolságból lőtték ki, amely valószínűleg egy megerősített, viszonylag nagy rakétafejjel ellátott Katyusa rakéta volt.



2. A civilekre kilőtt rakéták terrorcselekménynek és háborús bűncselekménynek minősülnek a nemzetközi törvények alapján. Izrael a Hamasz terrorszervezetet tartja felelősnek minden a Gázai Övezetből izraeli állampolgárok ellen indított támadásért.



3. Az Izrael elleni, fejlett fegyverekkel folytatott folyamatos támadások bizonyítják, hogy a Gázába történő fegyvercsempészet továbbra is folytatódik.



4. Abbasz, a Palesztin Hatóság elnöke, aki a Palesztin Állam ENSZ tagságának megszerzéséért lépéseket tett, nem tudja felügyelni a Gázai Övezetet. A palesztin megbékélési kísérlet alaptalan.



A rakéta kilövések bizonyítják, hogy Abbasz ismét eredménytelenül próbálja kontrolálni a területeket, míg a nemzetközi törvényeknek kritikus feltételei vannak az állam megteremtéséhez.



5. Míg Izrael ismét pozitívan reagált a ”kvartett” és a nemzetközi szervezetek közvetlen tárgyalásokat megújító, előfeltételektől mentes felhívására. A válasz az izraeli tárgyalási hajlamra és a terrorizmus a Gázai Övezetből indított rakétatámadás volt az ártatlan lakossággal szemben.



6. Izrael felhívja a nemzetközi szervezetek tagjait, hogy világosan és nyilvánosan ítéljék el ezeket a támadásokat.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések