Ajánlatom a Carmel étterem





A Karmel étterem 1987 óta áll a vendégek rendelkezésére, 2008 tavaszától pedig glatt kóser étteremként üzemel.
Igényesen felújított 100 személyes étterem fogadja a vendégeket. Három különálló VIP résszel is rendelkezik, mely ideális lehet családi, esküvői, üzleti, (több napos konferencia) és egyéb összejövetelek megrendezésére . A Carmel rendezvény szolgálat teljes körű és minőségű vendéglátói háttérmunkát nyújt Önnek.
A patinás glatt kóser étterem a zsidónegyed szívében található a minőség kifogástalan, a kiszolgálás mindig udvarias, - kedvencünk-éttermünk - Több alkalommal volt már szerencsénk ott ebédelni és vacsorázni, soha nem csalódtunk.
A megújult étlapon egyaránt megtalálhatóak, nemzetközi, magyaros és zsidó ételkülönlegességek.
Figyelemre méltó a péntek esti menü, amit többször rendeltünk. A és B menüből lehet választani, amely négyfogásos, tradicionális zsidó ételeket tartalmaz. Az A menüben előételként a gefilte fish,húsleves macesz gombóccal, marha pörkölt tarhonyával és cimesszel, édességként kompót.
Én személy szerint jobban kedvelem a B menüt, a marokkói töltött halat, húslevest maceszgombóccal, vasalt csirkecomb filét petrezselymes burgonyával és csalamádéval, és az elmaradhatatlan flodnival.
A szombat déli menüt is érdemes megkóstolni, szintén két menü közül lehet választani. Az A menüben két főétel szerepel, sólet füstölt hússal, vagy filézett csirkecomb kuglival. A, B menüben vegyes hideg előételt szolgálnak fel, főételként marhaszeletet pirított gombával és petrezselymes burgonyával, valamint nagyon finom macesztortát.
Szintén figyelemreméltó az étterem turista menüje, amiben több variációt ajánlanak a kedves vendégnek.
Az étlapon a hideg előételek között a vegetáriánus ételeket kedvelők is megtalálhatják kedvenceiket. Számomra nagyon kellemes meglepetést okozott a csirke tepertő lilahagymával, érdemes megkóstolni!
Felsorolni is hosszú lenne, hogy mennyi finom étel található az étlapon. Hét fajta leves közül lehet választani, számomra a legfinomabb a tárkonyos bárányragú leves. Meleg előételek közül meg kell említeni a hortobágyi húsos palacsintát és a grillezett zöldségnyársat. A halételek közül a fokhagymás sült pisztrángot, grillezett lazacsteaket fokhagymás parajos tésztával. A konyhafőnök által kínált 2 személyes Carmel bőségtál valóban elég két személy részére. A készételeknél is nagy a választék. Marhahús ételek is szerepelnek az étlapon, mint például a csáki rostélyos, vagy a hamburger hasábburgonyával és salátával.
Bárány és borjú ételek közül a kedvencem a báránysült Pékné módra, vagy a mézes borjúszelet fenyőmagos párolt almával.
Szárnyas ételekből is nagy a választék, egyik finomabb, mint a másik. Megemlíthető itt a pulykamell Jóasszony módra vagy az óriási bécsiszelet pulykából, hagymás burgonyasalátával.
A vegetáriánus ételek is szerepelnek az étlapon, mint a káposztás kocka, vagy a hagymás tört burgonyával töltött palacsinta.
A gyermekekről sem feledkezett meg az étterem, több ételt is ajánlanak a kicsiknek, a sült virslit, vagy falafel golyókat pitával, salátával.
A desszertek is nagyon finomak, a kedvencem a flodni, de a macesztorta sem egy utolsó dolog.
Kívánunk minden kedves vendégnek jó étvágyat és kellemes időtöltést.

http://www.carmel.hu/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések