Sütőtökkrém leves / receptek/

Sütőtökkrém leves

Hozzávalók: 1 nagy tök, 1 fej vöröshagyma, 1 egész gyömbér, 4 evőkanál olaj, 2 evőkanál cukor, 0,5 l víz , 3,5 dl narancslé, 2 dl tejszín, currypor, só, őrölt bors, 2 gerezd fokhagyma, szerecsendió, a díszítéshez kevés vágott petrezselyem


Elkészítés: Levágjuk a tök tetejét, míg a magjait és rostjait eltávolítjuk, húsát kivájjuk, majd a feldarabolt tököt sütőbe helyezzük és megpirítjuk. Felforrósított olajban megdinszteljük a tökhúst, a feldarabolt gyömbért és hagymát, a fokhagymát, illetve a cukrot. Állandó kevergetés mellett felöntjük a vízzel, és fedő alatt puhára pároljuk. Az elkészült levest átturmixoljuk, hozzáadjuk a narancslevet és a tejszínt, újra összeforraljuk, sózzuk, borssal, curryvel és szerecsendióval ízesítjük. A levest tálalás előtt a tökbe merjük, apróra vágott petrezselyemmel díszítjük.


Zöldségekkel töltött padlizsán mozzarellával

Hozzávalók (6 személyre): 6 kisebb padlizsán, 15 dkg gomba, 2 fej zöldpaprika, 2 fej paradicsom, 20 dkg mozarella, fűszerek - ízlés szerint sajt, étolaj - a tepsi kikenéséhez

Elkészítés: A padlizsán végeit levágjuk, majd hosszában kettévágjuk. A belsejét kivájjuk úgy, hogy kisujjnyi pereme maradjon. A kivájt padlizsánt apróra szeleteljük a többi zöldségfélével együtt, és ízlés szerint fűszerezzük. Ajánlott hozzá az illatos, oregánó, bazsalikom használata. Ezután a keveréket visszatöltjük a padlizsánhajóba, majd az olívaolajjal kikent tepsiben lassan megsütjük. Ha félig elkészült, megszórjuk a reszelt mozzarellával, amit ráolvasztunk.


Citromos csoda

Hozzávalók: 2 doboz tejszín, 1 pohár tejföl, 5-6 ek. porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 db citrom, 1 csomag babapiskóta, 1 a1ma, 1 körte, 1banán, 1ananász (ízlés szerint gyümölcs )

Elkészítés: Egy tálban összekeverjük a porcukrot, a tejfölt,a vaníliás cukrot a citrom reszelt héját és a levét hozzáadjuk. Utána a habot felverjük és azt is hozzáadjuk. Egy tálnak az aljára babapiskótát teszünk, rá egy kis habot, utána a gyümölcsöket és ezt addig ismételjük, amíg a hab el nem fogy. A tetejére tehetünk gyümölcsöt is. Utána a hűtőbe tesszük 1 napra.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések