Érkezés

Miután valaki megkapja az alija engedélyt, jogosulttá válik arra, hogy Izraelbe visszatérjen, vagyis alijázzon.

Amikor a Ben Gurion repülőtérre megérkezik az új bevándorló, a Bevándorlási Minisztériumtól (Miszrád HáKlitá) és lehetőség szerint a Hitachdut Ole Hungariától is egy-egy képviselő várja, akik az útlevélvizsgálat után végigkísérik az ügyrendi folyamaton és segítenek az ügyintézésben. Már itt bevezetik, regisztrálják az új olé adatait a Bevándorlási Minisztérium repülőtéri irodájában. Itt az új bevándorló (olé) a következő iratokat kapja meg:

az olé igazolványt (teudát olé)

minden olé család, illetve minden 17 éven felüli olé kap egy olé igazolványt, amely a személyi adatait és fényképét tartalmazza. Családok esetében a család 25 éven aluli nem házas tagjának adatait a szülők olé igazolványába vezetik be. Az olé igazolvány felmutatásával az új bevándorló jogosulttá válik a különböző olé jogokra, illetve a Befogadási Minisztériumban különböző segélyek igénylésére.

a nyomtatványt az orvosi rendelőintézetbe való bejelentkezéshez amelyet helyben kitöltenek.

az izraeli személyi igazolvány adatlapját amelyet a személyi igazolvány igénylésekor a Belügyminisztériumban (Miszrád HáPnim-ban) kell bemutatni.

a befogadó kosár (szál klitá) első részletét készpénzben

http://www.moia.gov.il/Moia_en/FinancialAssistance/TableAmountsBasket.htm

a vámpénzt http://www.moia.gov.il/Moia_en/FinancialAssistance/CustomsTaxGrant.htm

a banki szelvényt amelyre majd bankszámla nyitásakor ki kell töltetni a bankszámla pontos adatait a banki ügyintézővel, és ezután a szelvényt a Bevándorlási Minisztérium helyi irodájában a személyes ügyintézőnek át kell majd mihamarabb adni, hogy a befogadó kosár további részleteit tudják hová utalni

a taxi jegyet amely feljogosítja az új bevándorlót egy ingyenes utazásra a repülőtérről első lakhelyére, az adminisztrálás után, miután a körszalagról összeszedte a csomagjait és átesik a vámkezelésen.

Forrás: http://www.olehungaria.org/index.php/erkezes

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések