Saksuka receptje/ Shakshuka recipe



Saksuka

Hozzávalók:
• (4-6 személyre):
• 2 közepes nagyságú hagyma
• 3 gerezd fokhagyma
• 3 édes paprika
• 4 paradicsom
• 1 dl olaj
• 2,5 dl víz
  10 dkg paradicsompüré
• 1/2 kávéskanál cayenne-bors
  1/2 kávéskanál só
• ugyanannyi szemes bors és kömény
• 4-6 tojás
Elkészítés:
Saksuka receptje




Elkészítés:
A megtisztított hagymát kis kockákra vágjuk, a fokhagymát finomra aprítjuk, a paprikát és a paradicsomot,középnagyságú kockákra daraboljuk. Serpenyőben felmelegítjük az olajat, aranysárgára pirítjuk benne a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, egy percig pirítjuk, s evőkanállal elkeverjük. Beletesszük a paradicsom és paprikadarabokat, megkeverjük, és lefödve tíz percig pároljuk. A vizet, a kevés vízben feloldott leveskockát, a paradicsompürét, és a fűszereket hozzáadjuk, s lassú tűzön, állandóan kevergetve húsz-harminc percig főzzük. Majd beleütjük a tojásokat és lassú tűzön még pár percig főzzük míg a tojás fehérje megkeményedik. Tálaláskor vágott petrezselyemmel megszórjuk és meleg pitával tálaljuk.
Jó étvágyat)

Shakshuka recipe
ngredients:

4 eggs
4 tomatoes (medium) - chopped to small cube
Tomato paste
2-3 green peppers (optional)
2 onions (small) - finely chopped
hot chili pepper - whole (optional)
Preparation:

in a pan, Saute` the onion in olive oil until golden
add in the peppers, tomatoes and saute for 4-5 minutes
add the tomato paste (and some water), and stir until homogenized.\
season with salt and pepper
put the hot chili pepper into the pan (whole) - this will make the Shakshuka extra hot - so don't do it if you're not into heavy perspiration.
add a little squeeze of lemon, stir.
Now, crack the eggs, put each egg in a different side of the pan carefully so it won't break
leave it on for about 20-30 minutes, the eggs will be done, and it all will turn out just delicious.
Eat - usually eaten with pita bread, or white (unwhole) bread.

Megjegyzések

Péter László üzenete…
Akkor ez lecsópüré???

Népszerű bejegyzések