Kedves Barátaink!

Bizonyára többen ott voltatok vasárnap este a Dohány utcai zsinagógában, ami zsúfolásig megtelt a 150 éves évforduló tiszteletére rendezett ünnepségsorozat egyik csúcspontjaként rendezett koncerten.
Polgár Lászlóra és barátaira: Komlósi Ildikóra, Sümegi Eszterre, Fekete Attilára és Fekete László főkántorra, annyian voltak kíváncsiak, hogy a zsúfolt földszinti sorokon kívül a karzat két emeletén is ültek. Dr. Frölich Róbert főrabbi köszöntője és Kézdy György színművész az Élet Menete Alapítvány egyik alapítója személyes hangú bevezetője után klasszikus operarészletek és zsidó témájú dalok hangzottak fel a zsinagóga kiváló akusztikájú falai között. Kovács János keze alatt a Magyar Állami Operaház művészeiből alakult zenekar egyedülálló élményt nyújtott. A művészek tudásuk legjavát adták a hálás közönségnek.
Polgár László a több mint 3 órás koncertet követő ráadásban történelmet írt!
Wágner Trisztán és Izolda című operájából énekelt, majd a zsebéből elő vett papírról megható, őszinte beszédet mondott a népes közönségnek. Beszédében kihangsúlyozta, hogy tulajdonképpen ő miért is döntött úgy, hogy ezt a művet, itt és most ráadásként előadja, hiszen sehol a világon zsinagóga falai között Wágner zenéjét nem lehetett még soha hallani 2009. október 18-ig.
Polgár László világhírű magyar operaénekesünk, aki a mai napig fájdalmasan éli meg, hogy tulajdonképpen nem egészén önszántából hagyta el hazáját, leírhatatlan érzésekkel engedte haza közönségét, akik több ezren állva tapsolták meg a művészt.

Az alábbi linken tudod letölteni a koncertrészletet és meghallgatni a beszédet:

http://www.toldacuccot.hu/letoltes?sid=bbb680ac20ab8f1d4cf16e9a6ca97cb3&file=vegszo2.movA





A művész úrnak az alábbi email címen tudjátok támogatói leveleiteket eljuttatni, amire kérünk benneteket, művész barátokat, rokonokat, ismerősöket, szimpatizánsokat, rajongókat: polgarlaszlo@eletmenete.hu

Dr. Frölich Róbert

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések