csiribizi receptje
Fotó: Asi
Csiribizi
25 dkg rizs
15 dkg csicseriborsó
1 csokor
petrezselyem zöld
só, őrölt bors
kevés olaj
5 dkg parmezán sajt
Elkészítés
Felforrósított
olajban megfuttatjuk a rizst. Kétszer annyi mennyiségű forró vízzel felöntjük.
A rizst megszórjuk sóval, frissen vágott petrezselyem zölddel, fedő alatt
puhára pároljuk.
Előző este beáztatjuk a csicseriborsót. Másnap
leöntjük róla a vizet. A beáztatott csicseriborsót
annyi vízzel öntjük fel, hogy bőven ellepje, Kb egy órát főzzük. Amikor a rizs
és a csicseriborsó is kész összekeverjük, megszórjuk reszelt parmezánnal és finomra
vágott petrezselyemmel. Azonnal tálaljuk.
Megjegyzések