csiribizi receptje

Fotó: Asi

Csiribizi
25 dkg rizs
15 dkg csicseriborsó
1 csokor petrezselyem zöld
só, őrölt bors
kevés olaj
5 dkg parmezán sajt
Elkészítés
 Felforrósított olajban megfuttatjuk a rizst. Kétszer annyi mennyiségű forró vízzel felöntjük. A rizst megszórjuk sóval, frissen vágott petrezselyem zölddel, fedő alatt puhára pároljuk.
Előző este beáztatjuk a csicseriborsót. Másnap leöntjük róla a vizet.  A beáztatott csicseriborsót annyi vízzel öntjük fel, hogy bőven ellepje, Kb egy órát főzzük. Amikor a rizs és a csicseriborsó is kész összekeverjük, megszórjuk reszelt parmezánnal és finomra vágott petrezselyemmel. Azonnal tálaljuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések