ÜNNEPI ÉTELAJÁNLATOK ROS HÁSÁNÁRA

GEFILTE FISH (töltött hal)


Hozzávalók:
Kb. 1 kg-os csuka, 2 szelet barchesz, 1 tojás, 2 (fej vöröshagyma, 2 száll petrezselyemgyökér, 1 száll sárgarépa, 2 gerezd fokhagyma, só, törött bors


Elkészítése:
A csukát a belsőségeitől és kopoltyújának belső részétől megtisztítjuk, a nyak bőrénél éles késsel körülvágjuk, a bőre alá nyúlunk, óvatosan és lassan a farka felé húzzuk Ie a bőrét anélkül, hogy elszakítanánk. Ezután a hal húsát a gerincről lefejtjük és ledaráljuk. A megdarált húst az áztatott és kinyomott barcheszszelettel, sóval, tojással, borssal és az egyik vöröshagyma reszelékével jól összedolgozzuk, azután visszatöltjük a bőrbe. A Ievet úgy készítjük el, hogy a megtisztított zöldséget, a másik fej vöröshagymát kevés sós vízben a halfejjel és a gerinccel együtt puhára főzzük. A levet a halra szűrjük, és nagyon lassan tovább főzzük. Tálra szedjük, a levet mellé öntjük, és hagyjuk megkocsonyásodni

Megjegyzések

Nechemia ben Avraham üzenete…
Jókat főzöl, Asika, azér van a képen is olyan randa hájas fejed!!!

:-)))))

Népszerű bejegyzések